Helemaal klaar om uw auto te verkopen? Vergeet dan de kleine reparaties en besteed tijd en geld aan het schoonmaken van de laag vuil op uw auto, vlekken op uw autostoel en het repareren van uitgebrande achterlichten. Het repareren van deze kleine dingen via Auto onderdelen den haag  zal laten zien dat je goed voor je auto hebt gezorgd.

Auto verkoop Tips

Hier is een feit. Voor elke 3 nieuwe auto’s die verkocht worden, zijn er ongeveer 4 gebruikte of ingeruilde auto’s. De markt van tweedehands auto’s is dus bloeiend en zinderend heet! Dus redenen om te gaan voor een tweedehands auto zijn niet beperkt tot, hoeveel financieel gewin deze  auto huren  deal kan brengen.

Voor de goede orde, een nieuwe auto verliest sowieso aan waarde op het moment dat hij de showroom uit zoemt. Denk dus anders en bespaar veel geld door te gaan voor een auto die slechts een paar maanden oud is. De beslissing om te gaan naar gebruikte auto te verkopen kan eigenlijk openen meerdere opties die kunnen passen bij uw krappe budget. Bovendien, de gebruikte auto sector is meer georganiseerd en banken zijn het aanbieden van leningen en garanties op de auto’s. Dus ga voor een tweedehands auto.
Vergeet niet dat een tweedehands auto niet dezelfde gemoedsrust biedt als een gloednieuwe auto. Het kan moeilijk zijn om geld uit te geven aan de afgedankte rommel van iemand anders. Maar maak je geen zorgen. In deze blog hebben we 8 manieren op een rijtje gezet om het meeste uit een tweedehands auto te halen. Verhoog de doorverkoopwaarde van een auto omdat hij veel vermogen heeft. Vergeet alleen niet om er een behoorlijke hoeveelheid tijd en moeite in te steken.
Blijf lezen…

1. Ruim het interieur van de auto op

Als u denkt dat de binnenkant van uw auto niet belangrijk is, heeft u het mis. Het interieur bepaalt in grote mate de doorverkoopwaarde van uw auto. Het is het eerste wat een dealer of een koper zal zien. Dit is waar de toekomstige eigenaars hun tijd zullen doorbrengen tijdens het gebruik van de auto! Zorg ervoor dat het interieur van de auto spik en span is, brandschoon, comfortabel, en zo glanzend mogelijk. Indien mogelijk, reinig en vervang het interieur van uw auto. Deze kleine inspanning zal geen gat in uw zak branden, maar toch het proces van de verkoop van uw oude voertuig vlotter laten verlopen. Pak het interieur door te duiken in de grote ticket items eerste.
Stofzuig het vuil en stof. Gebruik een krachtige stofzuiger of laat het door een professional doen. Vermijd de standaard huisstofzuiger. Gebruik de slang of het verlengstuk van de stofzuiger om hoekjes en gaatjes schoon te maken. Verwijder de stoelen voor een grondige schoonmaakbeurt.
Pak de ramen aan. Gebruik een krachtige glasreiniger om vingerafdrukken, stof, vuil of olie van de binnen- en buitenkant van alle ruiten te verwijderen.
Controleer het auto-interieur op vlekken op het tapijt of in het vinyl. Gebruik afwasmiddel gemengd met heet water om vlekken te verwijderen. Een spray van een mengsel van azijn en water kan wonderen doen voor hardnekkige vlekken.
Gebruik autodoekjes om kunststoffen in het interieur schoon te maken. Houd de auto stofvrij. Neem een warme doek en veeg de zetels schoon.
Gebruik een verfrisser om de binnenkant van uw auto geweldig te laten ruiken, zoals een nevel van etherische oliën en sprays die speciaal voor auto’s zijn bedoeld.
Fris de automatten op. Haal ze eruit en was ze grondig. Stofzuig niet-plastic automatten. Als ze gerafeld en gescheurd zijn, vervang ze dan, alstublieft!

Rook niet in de auto. Vraag een professional om tabaksgeur te verwijderen.

2. Kleine reparaties moeten worden uitgevoerd.

Verhoog de doorverkoopwaarde van uw auto door alle kleine reparaties op voorhand te laten uitvoeren. Dat wil zeggen, niet de grote mechanische reparaties of veranderingen, maar de kleinere problemen. Maak een korte trip naar een monteur winkel voor deze reparaties. Zet bijvoorbeeld dat “Check Engine” lampje uit of repareer het linker knipperlicht of zelfs de zonneklep die rondfladdert! Controleer op ruisende ruitenwissers, piepende riemen, problemen met de ruiten en vastzittende gaspedalen. Controleer alle luchtfilters en vervang ze indien nodig. Als u voor deze kleine details zorgt, hoeft u geen geld te verspillen om de doorverkoopwaarde van uw auto te verhogen.
Dealers kopen graag voertuigen die niet veel werk nodig hebben voor een doorverkoop. Ook, inspecteren uw auto voor deuken, krassen, en deuken. Dergelijke zaken kosten misschien iets meer tijd en geld, maar u zult het eindresultaat prachtig vinden! Praat eens met een monteur over het repareren van krassen. In veel gevallen kunnen sommige krassen worden gerepareerd met een krascorrigerende markeerstift!

Lees ook: Veelgemaakte fouten die veel mensen maken bij het kopen van een nieuwe auto

3. De buitenkant van de auto moet glimmen!

De buitenkant van uw auto is zeker belangrijk. Het zal de doorverkoopwaarde bepalen en dat is waarom u zou willen dat het een goede visuele indruk maakt. Geef de auto een grondige wasbeurt en ga dan naar een dealer of een autosloperij of naar het huis van de toekomstige koper. Laat hem professioneel schrobben en reinigen. Zet de buitenkant in de was om hem er zo goed als nieuw uit te laten zien, dus betaal een professional om je auto met de hand in de was te zetten. Inspecteer de bumpers en spatborden op schade en laat kleine reparaties ruim van tevoren uitvoeren.

5. Controleer de lichten

Maximaliseer de verkoopwaarde van uw auto, en zorg ervoor dat alle lichten werken. Test ook de binnenverlichting. Als er één niet werkt, moet deze onmiddellijk vervangen worden. Deze lampen zijn beschikbaar tegen vrij goedkope prijzen online, vooral die van Chinese makelij. 🙂 De meeste van hen zijn gemakkelijk te installeren! Al je rem- en koplampen zouden ook moeten werken. Dus test de knipperlichten en zorg ervoor dat ze goed werken. Vervang ze onmiddellijk als je een rat ruikt! En vergeet niet om je lichten schoon te maken met Windex en een papieren handdoekje. Mistige of wazige lichten moeten goed worden schoongemaakt met een ontwasemingskit. Kleine klusjes als deze kunnen de doorverkoopwaarde van uw auto daadwerkelijk verhogen.

Lees ook: Impact van een ongeval op uw restwaarde van de auto

6. Controleer ook de accu en de riem

Controleer slangen en riemen op scheuren, scheuren en uitstulpingen of andere zichtbare schade. Maak een uitstapje naar uw monteur of dealer voor snelle reparaties en reparaties. Verhoog de doorverkoopwaarde van uw auto met een goed presterende accu. Controleer hem op corrosie en verwijder corrosie met een eenvoudige oplossing van zuiveringszout en water. Als de accu aan vervanging toe is, denk dan niet na, maar doe het! Accu’s zijn niet al te duur als ze in een magazijn worden gekocht. Weet u niet hoe u de gezondheid van de accu of de autogordel moet controleren? Laat het dan door een monteur doen! Boek van tevoren een afspraak om haast op het laatste moment te voorkomen.

7. Controleer alle vloeistoffen van uw auto

Maximaliseer de doorverkoopwaarde van uw auto met bijgevulde en gecontroleerde vloeistoffen. Bijvoorbeeld, de ruitenreiniger moet tot aan de rand gevuld zijn. Controleer vervolgens het niveau van uw remvloeistof en koelvloeistof. Als ze moeten worden bijgevuld/vervangen, doe dat dan. Weet u niet zeker welke vloeistoffen uw auto nodig heeft? Raadpleeg de handleiding van uw auto. Controleer ook de olie van uw auto en vervang de olie en het filter indien nodig. Pro-tip: doe synthetische olie in het voertuig, zodat de volgende eigenaar een langere tijd kan genieten voordat hij de olie opnieuw moet verversen.

8. Bewaar alle autofacturen, papieren en verslagen goed

Zet uw beste beentje voor en zorg voor de beste prestaties en gezondheid van uw voertuig. Maar vergeet niet om al uw administratie en papieren bij de hand te houden en gesorteerd. De dealer of persoon die uw voertuig koopt zal precies weten welke reparaties u heeft gedaan en sommigen kunnen zelfs bereid zijn om de prijs vooraf te verhogen als gevolg van recente reparaties! Maak uw eigen persoonlijke notities over kleine werkzaamheden zoals olieverversingsdata, batterijvervangingen, bijvullen van vloeistoffen enz. Als u uw auto particulier wilt verkopen, is dit belangrijk. Sommige dealers kunnen uw auto rapport toch trekken, dus wees voorbereid. Houd alle documenten zoals registratie, titel, vervuilingscontrole en verzekeringsgeschiedenis in orde.

Een Bonus Tip Nr. 9! Kies de juiste kleur voor de beste autowaarde
Gele auto’s leveren, in vergelijking met alle andere kleuren, de beste waarde op in de markt. Zoals de grafiek hierboven laat zien, kan een gemiddelde auto 33,1% in waarde dalen in de allereerste 3 jaar van gebruik en eigendom. Maar gele auto’s verliezen slechts 27%! Deze gegevens werden verkregen na analyse van meer dan 2,1 miljoen verkochte tweedehands auto’s als onderdeel van de studie en gele auto’s het minst afgeschreven! Dus alles wat blinkt is niet goud! Zeldzaamheid is niet de sleutel, want beige, paarse en gouden auto’s zijn ook zeldzaam, maar toch worden ze 10% meer afgeschreven dan gemiddeld. Het idee is dus dat gouden auto’s het tegenovergestelde zijn van gele auto’s. Grijs, wit en zwart zijn veel voorkomende autokleuren en ze hebben een waardevermindering die dicht bij het gemiddelde ligt. Als u een fan bent van deze kleuren, ga dan rondkijken! Verkopers hebben sowieso niet veel prijszettingsvermogen!